Kezdőlap

Önéletrajz

Műelemzési segédlet

Fényképek

Lemezeim,
VIDEOKLIPJEIM

Kertészeti praktikáim

Egyéni ételreceptjeim

Rendhagyó rádióriport
- RÓLAM!

ÖN a
636567. látogató!

 

 

Ez itt tényleg a reklám helye:
Szintén saját weblapom
egyik barátom üzletéről

Mint Pilátus a krédóba... – avagy egy rendhagyó rádióriport története

Naná, hogy ez is csak velem történhet meg!
Egyik délután munkavégzés közben csörög a mobilom. Felveszem, hát egy kedves alt női hang szólít meg, és amikor bemutatkoztam, örömét fejezte ki, hogy végre megtalált! (Engem…) Elmondta, hogy ő KUN ZSUZSA*, és hogy a Klub Rádió műsorvezetője. Majd közölte: velem szeretne rádióriportot készíteni!
Jobb ötlete nincs? – gondoltam magamban, de nem tiltakoztam; kíváncsi voltam, mire megy ki a játék. Amikor rákérdeztem, hogy mégis miről szólna ez a műsor, általánosságokat említett. Életem és a munkám érdekli. Mivel ezekről bőven van mesélni valóm, könnyen beadtam a derekamat: meg is beszéltünk ekkor és ekkor egy időpontot, amikor telefonon lebonyolíthatjuk azt a fránya riportot!

Pár nap múlva ismét felhívott. Sajnálkozva mondta, hogy az adott időpont nem megfelelő, mivel problémák vannak a stúdióval.
– Semmi baj – mondtam, de megkértem, ugyan, konkretizálja már, miről fog folyni kettőnk dialógusa.
Hát a legújabb verseskötetéről, és a legközelebbi terveiről – mondta a világ legtermészetesebb hangján.
MICSODA!? – hördültem föl, hiszen még régebbi versekkel sem rendelkezem. (Dalszövegeimet nem számítva…) Aztán hirtelen eszembe jutott, hogy él Szombathelyen egy közeli névrokonom, aki még a nevét is ugyanúgy írja, mint én! Soha nem találkoztam vele, de ő valóban író, költő, műfordító. Néhány versét véletlenül ismerem csupán. Kezdtem titokban örvendezni, talán mégsem én leszek a műsorvezető céltáblája. Múló örömem csupán addig tartott, mígnem közölte: akkor is velem készíti el az interjút! (Szívás...!) Minden esetre megegyeztünk az új időpontban, és elkészítettük az anyagot – jó órával korábban, mint amit megbeszéltünk…

Azt hittem, közben halálra izgulom magam, de nem volt vészes. A kémia szigorlatom annak idején jóval keményebb volt... Utólag tudtam meg, hogy a rádió le is adta a riportot. Sebaj, a netről sikerült letöltenem. Minimális fazonra igazítás után én is felraktam saját honlapomra, hátha valakit érdekel ez a különleges előzményekben bővelkedő munka.

Az eredeti műsor itt hallgatható meg: https://www.klubradio.hu/adasok/ungvari-tamas-fiaval-beszelgetunk-a-klubdelelottben-108417

* KUN ZSUZSA (– 2020), NYUGODJÁL BÉKÉBEN!