Kezdőlap

Önéletrajz

Műelemzési segédlet

Fényképek

Lemezeim,
VIDEOKLIPJEIM

Kertészeti praktikáim

Egyéni ételreceptjeim

 

Rendhagyó rádióriport
- RÓLAM!

ÖN a
629872. látogató!

 

 

Ez itt tényleg a reklám helye:
Szintén saját weblapom
egyik barátom üzletéről

Kedves 7-12. évfolyamos tanuló!

Bizonyára találkoztál hasonló helyzettel: Irodalom órán valamilyen művet elemeztetek. A tanár megadta a megfigyelési szempontokat, tanultatok hozzá ilyen-olyan költői eszközt, talán még füzetvázlat is készült. Egy másik órán másik művet megint más szempontok alapján „elemeztetek”. Később az órai felelet abból állt, hogy magnó módjára visszaadtátok a bemagolt szöveget.

Eljött aztán egy olyan helyzet, hogy megint csak szembe találtad magad egy művel. Erről viszont már neked kellett értekezést készíteni. Első pillanatban se köpni, se nyelni nem tudtál, aztán valamit kikínlódtál órai emlékeid alapján. De valószínű, hogy még utána sem igazán tudtad, hogy miként kellett volna jól elkészítened a műelemzést.

Nos, ezen próbálok segíteni. Ezt az úgynevezett Joker-lapot már mások is sikerrel használták, volt tanítványaim és diák ismerőseim közül. Ez a kis összefoglalás a számodra legfontosabb - de korántsem az összes! - műértési szempontokat tartalmazza. Vigyázz! Ez a lap nem pótolja, csupán összegzi az órán szerzett tudást!

Vén medvétől hallgass meg egy tanácsot! Egy belevaló tanár nem a saját véleményére kíváncsi diákjaitól! (Persze jobb híján azt is elfogadja...) Ha már megtaláltad saját stílusodat, önmagad, akkor add, és merd vállalni azt! Ha nem, nyugodj meg: semmiről nem vagy még lekésve.

A lapot szabadon letöltheted másolhatod, osztogathatod. Egyre viszont hadd emlékeztesselek: ingyen szerezted, és ha van benned vajmi tisztesség, akkor ebből nem csinálsz anyagi hasznot, mint ahogy én sem! Használatához sok sikert és jó eredményeket kívánok!

A dokumentumot innen letöltheted!

Itt pedig Ladányi Mihály: Zseb dal című kevésbé ismert versének általam készített elemzését láthatod!

 

Salköveskúti FIÚK!

A levélben említett dokumentum innen letölthető,

...ez a felvétel pedig a kezdővers gyakorlásához nyújt támpontot, segítséget!